Rodinná farma v Častrově se orientuje na chov dobytka. Chová šlechtěná masná plemena, která mají správné předpoklady pro chuť masa. Přirozený chov dobytka na pastvinách vyhovuje požadavkům ekologického zemědělství.
Maso, pocházející z tohoto chovu si můžete zakoupit v obchůdku přímo na farmě nebo objednat telefonicky. Na farmě mají otevřeno každý pátek od 16 do 19:30 a v sobotu od 8:30 - 11:30 hod, po telefonické domluvě lze však farmu navštívit i jindy. Maso si můžete vybrat z nabídky na webu či facebookové stránce farmy a domluvit se s majitelem na odběru. Na webových stránkách farmy visí aktuální nabídka masa podle předem plánovaných porážek.
Maso se prodává v bedýnkách, obvykle 5 a 10 kg. U skopového je možný odběr celého kusu. Výběr masa je opravdu pestrý, farma nabízí hovězí přední, jako hovězí pupek, žebra, kostky na guláš, mleté maso, líčka, oháňka a hovězí zadní - pravou svíčkovou, roštěnec apod. a steaky - flank steak, rib eye steak, rump steak ad. Kromě toho se v aktualitách objevují aktuální nabídky i jiných potravin - např. ryb z vlastních rybníků, různé domácí saláty - jako třeba Častrovský rybí salát se zeleninou a majonézový rybí salát.
Maso je vakuově balené a označené etiketou. Majitel zaručuje, že chladírenské prostory v obchůdku na farmě zajistí správnou vyzrálost tak, aby maso bylo křehké, šťavnaté a měkké. Garantuje rovněž původ masa rodokmenem, který obsahuje informace o porážce.
Redakčně upraveno.
Zdroj: Farma Častrov - web
Ilustrační foto: Pixabay